Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az elhunyt bázisugró, Markó Miklós társai szerint nem az időjárás okozta a tragédiát, hanem az, hogy barátjuk instabillá vált a levegőben, és túl későn nyitotta ki ejtőernyőjét.

Mint arról korábban beszámoltunk olvasóinknak, december 30-án, ugrás közben sziklafalnak csapódott és szörnyethalt egy 38 éves, kecskeméti születésű bázisugró a svájci Alpokban. A svájci rendőrség tájékoztatása szerint a végzetes baleset oka a viharos erejű szél lehetett, de a honlapunknak nyilatkozó szemtanú szerint ez nem igaz.

A delmagyar.hu-nak hétfőn sikerült megszólaltatnia az elhunyt bázisugró oktatótársát. Verebes Gábor elmondta, ő ezúttal nem utazott ki a csapattal, de úgy tudja, a korábban megjelent hírekkel ellentétben nem az időjárási körülmények miatt csapódott Miklós a sziklafalnak, hanem az ugrás után instabillá vált a levegőben, és túl későn nyitotta ki az ernyőjét.

Ezt erősítette meg Szörényi Csaba is, aki azon a tragikus napon együtt ment ki a Lauterbrunnen-i sziklatetőre Markó Miklóssal: - Nem igaz, hogy a nagy szél miatt csapódott Miki a sziklafalnak – idézte fel a történteket megtört hangon az elhunyt barátja. – Összesen nyolcan voltunk kinn a tragikus időpontban a sziklánál, mi négyen magyarok, három belga és még egy cseh fiú. Abban az időpontban teljes szélcsend volt, tökéletesek voltak az időjárási körülmények, ellentétben a korábbi hírekkel. Miki instabillá vált a levegőben az ugrás után, és ezt követően túl későn nyitotta ki ejtőernyőjét, és a szikla egyik peremének csapódott. Ez okozta halálát. Nyolc éve ismertem, rengeteg ugrás volt mögötte, feldolgozhatatlan ami történt – mondta a férfi honlapunknak.

Az esettel kapcsolatban felkerestük Magyarország berni konzulátusát is. Itt Miskolci Terézia konzultól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a svájci hatóságok nem értesítették a konzulátust a magyar férfi haláláról, csak a sajtóból értesültek a tragikus balesetről. Miután az elhunyt kinti ismerősei megtették a szükséges intézkedéseket, a Magyar Konzulátusnak nem kellett beavatkoznia, és a családdal sem vették fel a kapcsolatot.

A delmagyar.hu információi szerint az elhunyt bázisugró holttestét ezen a héten szállítják haza Magyarországra

Címkék: szerencsétlenség bázisugrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr52557584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása