Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Lengyelország oroszországi nagykövete arra szólította fel szerdán Moszkvát, hogy a lehető legrövidebb időn belül szolgáltassa vissza Varsónak a tavaly áprilisban lezuhant elnöki repülőgép roncsait.

Lengyelország oroszországi nagykövete arra szólította fel szerdán Moszkvát, hogy a lehető legrövidebb időn belül szolgáltassa vissza Varsónak a tavaly áprilisban lezuhant elnöki repülőgép roncsait. "Elvárjuk, hogy a repülőgép maradványait juttassák vissza Lengyelországba, ha a nyomozásban nincs rájuk további szükség. Úgy véljük, ennek olyan hamar meg kell történnie, amilyen hamar csak lehet" - fogalmazott Wojciech Zajaczkowski az Interfax orosz hírügynökségnek adott interjúban.

A Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnököt szállító repülőgép április 10-én zuhant le az oroszországi Szmolenszk közelében. A fedélzeten utazó 96 ember közül senki sem élte túl a katasztrófát. Az államfő és kísérete a katyni mészárlás 70. évfordulóján rendezett megemlékezésre utazott Oroszországba, amikor a TU-154-es gép leszálláshoz készülve földnek csapódott.
A tragédia kapcsán folytatott orosz vizsgálat eredményeit összefoglaló 200 oldalas jelentést október közepén adta át Moszkva Lengyelországnak. Az egyelőre nem nyilvános jelentés kapcsán Varsó 150 oldalnyi megjegyzést és észrevételt küldött vissza decemberben az orosz szakértőknek, Donald Tusk lengyel kormányfő pedig közölte: nem fogadják el a nyomozás eredményeit. Mint fogalmazott, "mulasztások, hibák és a lengyel kérések figyelmen kívül hagyása miatt a kormány kijelenti, hogy az orosz nyomozás néhány következtetése nincsen igazolva".

Címkék: tu154 szerencsétlenség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr132563338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása