Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az Országgyűlés 231 igen és 71 nem szavazattal határozott a ferihegyi repülőtér névváltozatásáról. Ezzel kívánnak emléket állítani Liszt Ferencnek.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz a ferihegyi légikikötő neve az Országgyűlés szerdai döntése szerint. A képviselők az energetikai tárgyú törvények módosításával, 231 igen és 71 nem szavazattal határoztak a névváltoztatásról.

Fónagy János és Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két államtitkára a világhírű magyar zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából kezdeményezte a repülőtér nevének megváltoztatását. Indoklásuk szerint ezzel a lépéssel is emléket kívánnak állítani minden idők egyik leghíresebb zongoraművészének, a XIX. század legjelentősebb romantikus zeneszerzőjének.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr512745584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Love is in the air · http://www.repulout.hu 2011.03.17. 13:26:43

Elkezdtem összeírni a többi híres személyről elnevezett repteret itt: www.repulout.hu/cikk/liszt-ferenc-repueloter-lesz-ferihegy

Tud még valaki többet?

pecs2010 2011.03.21. 23:04:07

Sziasztok, ajánlom a facebook-os tiltakozó oldalt az átnevezéses szörnyűség ellen:

www.facebook.com/EzFerihegyNemLisztFerihegy
süti beállítások módosítása