Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Megnyílt a SkyCourt, azaz a Légi udvar nevű új utasterminál pénteken a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.

A szerdán Ferihegyi repülőtérről átkeresztelt légikikötő új csarnoka a 2-es terminál A és B épülete között kapott helyet, benne éttermekkel, duty-free shopokkal és kávézókkal. A 24 ezer négyzetméteres, 24,4 milliárd forintba kerülő épület 8,5 millió főre növeli a 2-es terminál eddigi 4,5-5 milliós kapacitását, így az évi utaslétszám elérheti a 20 millió főt a fejlesztés teljes megvalósulása után.

Jost Lammers, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója az ünnepélyes megnyitón elmondta, a reptér részleges privatizációjakor vállalt 261 millió eurós fejlesztési kötelezettségvállalásból 82 százalékot már teljesítettek, de a fejlesztések nem állnak le. Azonnal elkezdik a 2A és 2B terminál felújítását, valamint a reptér melletti hotel építését is.

 

Watch TV on Computer

Címkék: budapest esemény ferihegy repülőtér légiközlekedés

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr892752104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teret alkotunk · http://teretalkotunk.blog.hu/ 2011.03.19. 18:06:30

Éredemes tudni: Tima Zoltán Ybl-díjas építész, az új terminál tervezője
cikk és képek itt: www.metropol.hu/itthon/cikk/699341

HA-LOU 2011.03.20. 18:34:09

Skycourt: Szép gesztus volt a B.A. Zrt-től a nyílt nap, de nem hazudtolta meg önmagát. A programok összeállításánál nyilván elfelejtették, hogy március 19 munkanap lesz. A jobb programok erre a napra estek. Ami viszont szép lehúzás, az a parkoló. A programok ingyenesek, ez ilyenkor teljesen természetes. A honlapjukon lévő információk alapján már lehetett előre tudni, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel korlátozzák a látogatás időtartamát. Ezt 2 órában jelölték meg. Én a mai napon du 2.kor érkeztem. Ismerve a parkolási lehetőségeket rögtön a Skanzen felé vettem az irányt. Természetesen nem voltam ezzel egyedül, de a szervezők is gondoltak erre, kivezényeltek 5-6 rendőrt, akik a hosszútávú parkolóba terelték az érdeklődőket. A táblákat is szépen kihelyezték: Skycourt parkoló erre, meg arra. Én naiv azt gondoltam, hogy egy nyílt napon ingyen biztosítják a megállási lehetőséget. Tévedtem. A sorompó előtt a sorbaállás után közölték, hogy 1 napos parkolást kell fizetni, ami 1500,- Ft. Ok, de fent jött a meglepi, mert 14.00-kor adott karszalag 15.00-ig volt érvényes.

Köszönjük a szép lehúzást!

pecs2010 2011.03.21. 23:03:20

Sziasztok, ajánlom a facebook-os tiltakozó oldalt az átnevezéses szörnyűség ellen:

www.facebook.com/EzFerihegyNemLisztFerihegy

hűhó 2011.04.04. 02:09:43

A második napon megtapasztaltam a fantasztikus szkájkörtöt. Szóval egy tragédia, átverés parasztvakítás. Félüzem volt , nem túl sok utas, egyszerűen tragédia, hogy az összekötő folyosón 2 ember csomaggal nem tud egymás mellett haladni, úgy, hogy szemben senki nem jött.
A biztonsági vizsgálat termében az utasokat mint a birkát terelik, hely nincs, a szalagok előtt pláne, irdatlan oszlopok a teremben, és hol a szalag kezdete? na hová sikerült betervezni, nekitámasztották a több mint 70x70centis oszlopnak, legyen mit kerülgetni, meg nehogy már lehessen normálisan használni az asztal végét. Természetesen sem az asztal kezdetén sem a végén nem sikerült itt sem emberi körülményeket teremteni a vetkőzéshez öltözéshet csomagoláshoz.
Persze aki ezen túlvan belép a fantasztikus sopping centerbe.
Minden van itt amivel az utazót meg lehet fejni. Épp csak a teszkó hiányzik no és mindaz amire azt lehetne mondani, hogy a kulturált utazási körülmény.
Mint mondottam parasztvakítás a javából.
Nem más ez mint, hogy a repülőtérüzemeltető a privatizációs szerződésben befoglalt beruházásainak minden fillérjét a lehető leghamarabb vissza akarja kapni. Minden cm2 bérbeadva.
Ez az ami fantasztikus új koncepcióként nem más mint fényes máz az átverésen
Csináltak egy plázát melynek semmi köze az utasokhoz a zsebüket kivéve.
Az építész úr munkáját felejtsük el, vagy benne volt a buliban, vagy tehetségtelen ás ostobán vigyorogva fogadja a vállveregetést mert alkototásával maximálisan kielégítette a tőke elvárását
..és mégegy. Amikor ott voltam, épp a régi a terminál büféit bontották. A munkakultúra teljes hiánya a reptér illetékeseinek abszolút közönye, és példátlan eset, hogy az utas ott bukdácsolt keresztül az építési területen, arra nem volt képesség, hogy a bontási területet körbepalánkolják
süti beállítások módosítása