Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A menetrendben valamint a repülőjegyen feltüntetett indulási és érkezési időpontok tájékoztató jellegűek, a társaság jogosult ezen időpontok megváltoztatására, de az uniós rendelet szerinti hosszú késékért kártalanítja az utasokat - egyebek mellett ezeket tartalmazzák a MALÉV általános személyszállítási és poggyászfuvarozási feltételei, amelyek a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelentek meg.

 

A több mint húsz közlönyoldalnyi szabályzat kimondja: a jegyért a kifizetéskori tarifa alapján kell fizetni. A MALÉV és az utas között a jegy kiállításával jön létre a szerződés. Az elveszett vagy megsemmisült repülőjegy helyett - pótdíj ellenében - lehet újat kiállítani. Ehhez az utasnak bizonyítania kell, hogy a viteldíjat megfizette, megerősített helyfoglalással rendelkezik, és alá kell írnia egy megállapodást, hogy ha valaki visszaélne az elveszett jeggyel, akkor az utas kártalanítja a MALÉV-et.

A különös gondoskodást igénylő személyről az indulást megelőzően legalább 48 órával tájékoztatni kell a MALÉV-et. Fertőző betegek és a terhességük 36. hetét betöltött nők nem utazhatnak a társasággal. Az 5 és 12 év közötti gyermek számára - amennyiben egyedül utazik - külön légiutas-kísérő vehető igénybe, természetesen külön díj ellenében.

Az utasnak a menetrend szerinti indulást megelőző 2 órával kell megjelennie a repülőtéren. A társaság a honlapján ettől eltérő időt is megállapíthat. A menetrend szerinti indulás előtt 45 perccel az utasnak beszállókártyával, és ha poggyászt adott fel, akkor ennek az ellenőrző kártyájával kell rendelkeznie.

A MALÉV-nek jogában áll megkövetelnie azt, hogy az utazás megkezdése előtt az utas mutassa fel a jegy megvásárlásához használt bankkártyáját. Ha a bankkártya másé - például a szülőé - akkor az utasfelvételnél meg kell jelennie, a kártyájával együtt.

A feladott poggyászban nem lehet - egyebek mellett - készpénz, bankkártya, számítógép és más elektronikus eszköz, kulcs, útiokmány, gyógyszer és műtárgy sem.

Címkék: malév légitársaság légiközlekedés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr492822361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shirez 2011.04.15. 03:21:09

a francokat kartalanitjak!! vasarnap este utaztam volna vissza Brusszelbol Bpre es toroltek a jaratot (okot nem mondtak akkor de kiderult, hogy a szemelyzet tul sokat repult aznap mar. a crewnak azt mondtak, hogy vagy elindulnak es Brusszelben alszanak vagy masnap mar be se jojjenek melozni.).. szoval a jarat torolve, hotelt kaptunk, kb 9 oraval kesobb indultunk haza, masnap reggel. utana mar tagadtak a jarat `torlest`, azt hangoztattak, hogy `keses` volt. semmi karterites, pedig meg a munkahelyemrol/targyalasrol is elkestem jocskan. irtam nekik, Brusszelbe.. semmi karteritest nem kaptam, pedig `elvileg` es gyakorlatilag is jart volna! hat ennyit arrol, hogy az EUs szabalyozast hogyan lehet ervenyesiteni
süti beállítások módosítása