Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Több száz járatot törölt a Southwest Airlines amerikai légitársaság, hogy átvizsgálhassák a cég hetvenkilenc Boeing 737-es repülőjét - közölte a Független Hírügynökség. Az intézkedés előzménye, hogy a légitársaság egyik, Phoenixből Sacramentóba tartó gépe kényszerleszállást hajtott végre pénteken, miután kilyukadt a gép törzse.

A Southwest Airlines 812-es járata a kabinnyomás csökkenése miatt adott le vészjelzést, és landolt a mexikói határhoz közeli yumai tengerészgyalogos bázison, negyven perccel felszállás után. A Független Hírügynökség értesülése szerint a gépen tartózkodó 123 személy közül senki sem sérült meg súlyosan, de az egyik utas és az egyik stewardess könnyebben megsérült landolás közben. A Szövetségi Légügyi Hatóság szerint csak a leszállás után derült ki, hogy a gép törzse kilyukadt, és ezért csökkent a nyomás a fedélzeten.

A Southwest Airlines azonnali vizsgálatot indított az ügyben, amelynek befejezéséig a cég hetvenkilenc ugyanilyen típusú gépe nem szállhat fel. A Boeing 737-esek átvizsgálása miatt szombaton már 300 járatot törtöltek, és várhatóan a következő napokban is a földön vesztegelnek a gépek.

Címkék: esemény boeing légitársaság repülőgép légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr502796383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása