Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az EasyJet diszkont-légitársaság több üzletembert csábítana gépeire.

Az EasyJet újabb kesztyűt dob Európa legnagyobb hagyományos légitársaságainak, a British Airwaysnek (BA), az Air France-KLM-nek és a Lufthansának - a turisták után el akarja szipkázni a gépeiken utazó üzletemberek jelentős részét is. A fapados légitársaság vezérigazgatója Carolyn McCall újságíróknak nyilatkozva elmondta: jelenleg 18 százalék a gépeiken utazó üzletemberek aránya, mit 21 százalékra akarnak növelni.

Az ennek az ügyfélkörnek értékesített jegyeken esetenként 20 százalékos hozamot érnek el, mivel sokszor az utolsó pillanatban foglalják le helyüket és igénybe vesznek olyan lehetőségeket is, mint például a priority boarding (azaz hogy elsőként felszállva válogathassanak a nem helyjegyes ülések között).

Az EasyJet novemberben kezdett olyan rugalmasan felhasználható jegyeket árulni, amelyek például lehetővé teszik a változtatást akár két órával az indulás előtt is. Ebben a szolgáltatásban is az üzletembereket csábító lehetőség lát a légitársaság vezetősége.

Egy a hírügynökségnek nyilatkozó elemző szerint a cégnek, ha sikeres akar lenni ebben az ügyfélszegmensben, akkor növelnie kell a járatsűrűséget. Az EasyJet csak járatai két százalékán közlekedtet napi kettő vagy több repülőgépet, szemben például a BA 53 százalékos hasonló mutatójával. Az indulási idő lényegében szabad megválasztása lehet a legfontosabb tényező, ami az üzletembereket vonzza, ez pedig a nagyobb járatsűrűséggel biztosítható.

Az EasyJet idén eddig 26 százalékot vesztett piaci értékéből, miután január végén kénytelen volt bejelenteni, hogy üzleti évének március 31-én végződő első felében a vártnál nagyobb lesz a vesztesége. Az üzemanyag drágulása, a nagy havazások és a sztrájkok miatt a prognosztizáltnál kétszer nagyobb, 160 millió font (182 milliárd euró) hiányt fognak elkönyvelni.

Címkék: fapados easyjet légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr532777866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása