Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A TAP Portugal légitársaság 2011 április elejétől sűrítette a Budapest és Lisszabon között indított járatait. A nyári menetrend szerint a TAP gépei már heti hétszer közlekednek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és lisszaboni Portela De Sacavém repülőtér között .

A nyári menetrend életbe lépésével a TAP Portugal légitársaság heti ötről hétre emelte Lisszabon és Budapest között indított járatai számát. Így a kedd kivételével a hét minden napján utazhatunk Portugáliába, sőt, szombaton két járat is indul.

A társaság 132 férőhelyes Airbus 319-es, valamint 156 férőhelyes Airbus 320-as gépein télen Prágán keresztül, nyáron pedig közvetlenül szállítja utasait Lisszabon és Budapest között. A Portugáliába utazni vágyók - illetékkel együtt - akár már 55.000 forinttól vásárolhatnak jegyet a TAP járataira.

A portugál légitársaság 2004 júniusa óta közlekedik a két főváros között. Kezdetben heti három gépet indítottak, később a növekvő érdeklődésnek köszönhetően folyamatosan nőtt a járatok száma. Bár Portugáliát - részben a nagy távolság miatt - a magyar turisták még kevésbé fedezték fel, úgy tűnik egyre többen kíváncsiak az Ibériai félszigeten elterülő kis országra, csodálatos építészeti emlékeire, hangulatos városaira, változatos tájaira, gyönyörű tengerpartjaira, olíva- és paratölgyültetvényeire, szőlővidékeire és nem utolsósorban világhírű boraira. Lisszabonból a TAP csatlakozó járatain további népszerű portugáliai turisztikai célpontok: Porto, Faro, az Azori-szigetek és Madeira felé is továbbutazhatunk. A társaság kínálatában szintén lisszaboni átszállással Rio de Janieróval és Sao Paolóval együtt tíz brazíliai úti cél is szerepel.

Az 1945-ben alapított portugál légitársaság 2005 óta a Star Alliance tagja, útvonalai 31 ország 65 városát kötik össze, és 2009-ben hozzávetőleg 8 millió utast és 76 millió tonna teherszállítmányt fuvarozott. A társaság dinamikus fejlődését jelzi, hogy június és július folyamán további hét úti célt vezet be, köztük a tengeren túli Miamit.

Címkék: budapest ferihegy légitársaság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr992825442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása