Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség a hét végén mutatta be új, kombinált repülőtéri szkennerét, ami 5 mp alatt elvileg mindent leellenőriz.


Az új biztonsági berendezés egy hétméter hosszú alagút, amely kombinálja a jelenleg létező összes biztonsági ellenőrző berendezés funkcióit - testszkenner, folyadékérzékelő, fémdetektor, robbanóanyag-érzékelő és cipő-átvilágító is. Az utasoknak egyszerűen csak át kell haladniuk rajta, miközben minden szempontból átvilágítják őket.

A Szövetség azt reméli, hogy a biztonsági alagút egyszerűsített változatát már az év vége felé a világ számos nagy nemzetközi repülőterén kipróbálásra üzembe állítják. A teljes rendszer próbaverziója 18 hónapon belül válik tesztelhetővé, és öt éven belül ott lehet a világ összes nagy nemzetközi repülőterén.

Az új rendszer alkalmazásával három kategóriába sorolnák az utasokat, akiket íriszfelismerő technológia segítségével azonosítanak, mielőtt áthaladnának a három, egymás mellett elhelyezkedő alagút valamelyikén.

Az első csoport az "ismert utazóké" lesz, akiket korábban már azonosítottak, az ő esetükben csak röntgenátvilágítás, fém- és folyadékérzékelést végeznek. A "normális utazók" esetében cipőátvilágítást is végeznek, és át kell haladniuk a robbanóanyag-érzékelő detektoron is. Míg azoknak az utasoknak, akiknek a magatartása aggodalomra ad okot, egy olyan alagúton kell átsétálniuk, ahol teljes testszkennert is alkalmaznak majd.

Címkék: biztonság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr752963972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása