Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Összesen 16, Balira tartó vagy onnan induló nemzetközi légijáratot töröltek pénteken a Bromo vulkánból feltörő vulkáni hamu miatt - közölték a légitársaságok, hozzátéve, hogy megelőző intézkedésről van szó. A szigeten több ezer külföldi - főként ausztrál - turista rekedt, mivel a járattörlések azt jelentik, hogy az elmúlt 24 órában összesen 30 gép utasainak kellett elhalasztaniuk a repülést.

A bali Denpasar repülőtér szóvivője, Sherly Yunita szerint ugyanakkor egyes belföldi és nemzetközi járatok továbbra is közlekednek, mivel a légikikötőt nem zárták le. Mint mondta, a járatok törlése a légitársaságok döntésétől függ. A Singapore Airlines és a China Airlines például, amelyek csütörtökön több járatot is töröltek, pénteken engedték közlekedni a repülőket.

A Bromo vulkán novemberben lépett működésbe. Akkor egy nagyobb kitörésre számítottak és maximálisra emelték a készültségi fokozatot. A múlt hónapban azonban csökkentették azt. Szakértők szerint a mostani hamufelhő oka a szeles időjárás, ami kifújja a tűzhányó kráterében lévő vulkanikus hamut.

Címkék: esemény repülőtér légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr542620594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása