Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Újabb bázissal bővíti romániai kapacitását a Wizz Air fapados légi társaság, amely júniustól Marosvásárhelyen nyitja meg újabb romániai telephelyét - jelentette be kedden Abrán György, a vállalat kereskedelmi igazgatója az erdélyi városban tartott sajtótájékoztatón.


Az Agerpres román hírügynökség szerint a Wizz Airnek Romániában a negyedik bázisa lesz a marosvásárhelyi, miután a társaság korában már Bukarestben, Kolozsváron és Temesváron is nyitott hasonló létesítményt. Az új telephely 14 millió dollárba kerül - közölte a kereskedelmi igazgató, és hozzátette, hogy a bázist egy 180 férőhelyes Airbus 320-as gép szolgálja ki, és 35-40 alkalmazottal működik majd.

A Wizz Air Marosvásárhelyről jelenleg két járatot működtet, az új bázis megnyitásával azonban újabb hetet indít be, így az erdélyi városból Barcelonába, Rómába, Párizsba, Milanóba, Madridba, Dortmundba és Bolognába is repülnek majd a Wizz Air gépei.

A kereskedelmi igazgató reményét fejezte ki, hogy a vállalat évente körülbelül 250 ezer utast fog kiszolgálni majd a régióban az új marosvásárhelyi bázis létesítése, valamint az új járatok beindítása nyomán. A Wizz Air másik három romániai telephelyén tavaly összesen 2,2 millió utast regisztráltak - közölte a kereskedelmi igazgató.

Címkék: repülőtér fapados légitársaság wizzair légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr832706679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása