Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Megnyílt Budapesten az Egységes Európai Égbolt kezdeményezést értékelő konferencia. Völner Pál, a Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanács közlekedési formációjának soros elnöke a megnyitón azt mondta: a tagállamok összehangolt intézkedéseit igényli az európai légtér jelenleginél hatékonyabb kihasználása és a biztonsági szint fenntartása.

Az Egységes Európai Égbolt kezdeményezés megvalósítása, és a légtérblokkok létrehozása folyamatos egyeztetést kíván.

Völner Pál a magyar elnökség nevében üdvözölte az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti, a polgári repüléssel kapcsolatos kutatásról és fejlesztésről szóló együttműködési megállapodást, amelyet a konferencia alkalmából Budapesten írtak alá.

A dokumentumot Völner Pál mellett Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős alelnöke és Carey J. Fagan, az Amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) nemzetközi kapcsolatokért felelős főigazgatója is aláírta. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a fejlesztéseket összehangolják. A közeljövő közös témái lehetnek a repülésbiztonság, az alternatív üzemanyagok és a pilóta nélküli rendszerek kérdéskörei.

Címkék: légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr462708056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása