Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A Mol ötödét birtokló Szurgutnyeftyegaz felvásárolta a negyedik legnagyobb forgalmú orosz légitársaságot, a UTAir-t.

 

 

A Mol 21,1 százalékos csomagjával rendelkező orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) nyugdíjalapja megvásárolta a UTAir orosz légitársaság 75,64 százalékos részét, de piaci információk szerint már eddig is a társaság tulajdonosa volt - adta hírül az orosz sajtó hétfőn. Az orosz Versenyhivatal már hozzá is járult az üzlethez, de az árat nem tették közzé.

A UTAir a negyedik legnagyobb orosz légitársaság, tőkésítettsége 288,5 millió dollár, de vezérigazgatója, Andrej Martiroszov szerint értéke legalább ennek az összegnek a duplája. Martiroszovot idézve a Kommerszant című lap azt írta, hogy tempósan fejlesztik a repülőgép-állományt és a helikopter-ágazatot is, mivel az energiahordozó-ipar újabb lelőhelyekhez jut hozzá, és ez a társaság fő piaca.

A vezérigazgató azt is elmondta: az üzlettel világosabbá válik a UTAir struktúrája, ez megkönnyíti és olcsóbbá teszi a hitelfelvételt. A Surgutneftegas sajtószolgálata az orosz lapok által feltett kérdésekre nem válaszolt. A konszernhez közelálló források azonban a Kommerszantnak elmondták, hogy már régebben fontolgatták a társaság helikopteres munkálatokon felüli részének eladását. Áprilisban a UTAir konzultánsa eladási ajánlatot küldött szét több piaci szereplőnek és a moszkvai önkormányzatnak. Most azonban a Szurgut vezetése félretette az eladásra vonatkozó elképzelést. A UTAir profitja felhasználható a konszern nyugdíjalapjának finanszírozására - tudatta a forrás, hozzátéve, hogy az üzletkötés technikai jellegű, és egyes találgatásokkal ellentétben nem jelent előkészületet az eladásra.

A UTAir bevétele tavaly 33 milliárd rubelt tett ki, ebből 16 milliárdot hoztak a légi szállítás és a menetrendszerű járatok, 9,7 milliárdot a külföldi és 3,5 milliárdot a belföldi helikopteres szolgáltatások és munkálatok. A tiszta nyereség 42 millió rubel volt.

mfor.hu

Címkék: légitársaság utair

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr862467279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása