Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Roppant olcsón juthatna L-159-es Alca repülőgépekhez a Magyar Honvédség - értesült a Magyar Hírlap.

A lap csütörtöki száma szerint az erről szóló tárgyalások még a Honvédelmi Minisztérium (HM) előző vezetésével indultak. Az Aero Vodochody a.s. gyártmánya kategóriájában az egyik legjobb, s ezen a Gripen-pilóták is edzhetnek. A magyar honvédség pilótái évente egyenként száz órát gyakorolnak az L-159-es Alca repülőgépeken.

A HM egyik meg nem nevezett munkatársa a lapnak azt mondta, hogy valamilyen köztes, mindkét fél, azaz a gyár és a légierő számára is hasznos megoldást keresnek. A lap más forrásból úgy értesült, hogy az L-159-eseket jelképes összegért vagy rendkívül kedvező áron adnák, a repült idő alapján kellene fizetni.

Az üzlet előnye lenne, hogy a gépeket a magyar légtérben, és nem Csehországban használnák a pilóták, mint most. A gép ára a piacon a Gripennek a fele, harmada, a kifizetendő összeg a felszereltségtől függ - írja a lap.

 

Címkék: katonai alca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr412472274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása