Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Legkevesebb 12-en haltak meg, amikor lezuhant vasárnap egy orosz gyártmányú teherszállító repülő a pakisztáni Karacsiban. A pakisztáni polgári légügyi hatóság szóvivője azt mondta, a halálos áldozatok száma emelkedhet, mivel a repülő házakra és több építési területre zuhant, ahol éppen munkások pihentek.

A becsapódó gép hatalmas detonációt okozott, a lángok messziről is láthatók voltak, ezért a helyiek először azt hitték, hogy bombatámadás történt.

Az IL-76-os gép, amelynek üzemeltetője a grúz Sunway társaság, csupán üzemanyagot vett fel a reptéren, majd indult is, mielőtt a katasztrófa bekövetkezett. A gép nyolcfős személyzettel és 31 tonna rakománnyal tartott volna a szudáni főváros felé.

A tűzoltók el tudták oltani a lángokat, de a romok között lassan halad a keresés a további áldozatok, illetve sebesültek után. Négy hónapon belül ez volt a harmadik repülőszerencsétlenség Pakisztánban.

Címkék: esemény szerencsétlenség teherszállító sunway

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr22479420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása