Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Számos közlekedéssel, illetve közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kérdés került hétfőn a parlament gazdasági és informatikai bizottsága elé. Ezek egy része a kereskedelmi repterek üzemeltetésével kapcsolatosak voltak.

Leghosszabb módosító csomag a közlekedési tárgyú törvényeket kísérte. Az előterjesztő képviselőjének ellenében támogatta a bizottság azt a módosítást, amely nemzetközi kereskedelmi repülőtér fejlesztéséhez, illetve megszűnéséhez csak az érintett önkormányzatok véleményének figyelembe vételével lehetne engedélyt adni. A másik jelentősebb vita arról a módosításról folyt, amely szerint 2012 első napjától nem lehetne üzemeltetni meglévő repülőteret, ha nincs jogerős határozata a zajgátló védőövezet kijelöléséről. Márton Attila (Fidesz) ezt a szabályt úgy minősítette, hogy a Ferihegyi repülőteret ezek szerint be kellene zárni, mivel néhány ingatlan tulajdonos mindig megvétózza a védőövezet kijelölését. Az előterjesztő képviselője nem támogatta a módosítást, de a bizottság egyharmada igen, így arról az Országgyűlés dönt majd.

Az előterjesztő képviselőjének vétója ellenére a bizottság támogatta azt, hogy a nyilvános repülőtér védelmét ne őrző-védő cég, hanem csak az üzemeltető saját szolgálata végezhesse. A bizottság támogatta azt, hogy a trolibuszokon is legyen kamera, illetve a képek megőrzése ne 72 óráig, hanem 30 napig tartson.

Címkék: repülőtér

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr192498842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása