Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Szeptembertől már a hét minden napján lesz közvetlen légi járat a katari főváros, Doha és Budapest között - ebben állapodott meg a budapesti repülőteret üzemeltető Budapest Airport és a Qatar Airways. A járatok sűrítésével párhuzamosan közvetlen légi híd létesül a két város között, mivel a légitársaság kiiktatja a közbenső bukaresti leszállást.

A Qatar Airways január közepe óta üzemeltet heti négy járatot Doha és Budapest között, azonban a társaság gépei jelenleg mindkét irányban beiktattak egy rövid leszállást a román fővárosban. A légitársaság vezetése az eddigi pozitív budapesti tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy ősztől napi rendszerességgel indítja el légijárműveit a Doha-Budapest-Doha útvonalon - tette közzé a Budapest Airport.

A bukaresti átszállás mellőzésével a két város közötti repülési idő lerövidül, hiszen a jelenlegi körülbelül hét helyett alig több mint öt óra alatt meg lehet tenni a nagyjából hat ezer kilométeres utat. A Qatar Airways dohai járatának egyik legnagyobb előnye eddig is az volt, hogy az utasok kevés átszállással és a korábbinál gyorsabban juthatnak el ázsiai és ausztrál célállomásokra.

Az utasforgalmi igények és a magyar főváros földrajzi fekvése egyaránt arra engednek következtetni, hogy Budapest kiváló célpont a Közép-Európa és a Perzsa-öböl térsége között közlekedő átszálló utasok számára is. A Budapest Airport így abban bízik, hogy a jövőben egyre jobb férőhely-kihasználtsággal közlekedhetnek Katar és Magyarország között a katari társaság A320-as Airbus típusú gépei, ám az sincs kizárva, hogy a Qatar Airways hamarosan széles törzsű, közel 300 utas szállítására is alkalmas A 330-as gépet állít szolgálatba a Doha-Budapest útvonalon, mint egy közbenső leszállást például a transzatlanti járatokon - közölte a Budapest Airport.

Címkék: budapest ferihegy repülőtér légitársaság légiközlekedés qatar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr882781111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása