Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Jelentős összeggel támogatja a repülős beutaztatás népszerűsítését Horvátország, a napokban újabb fapados járatok is indulnak a tengerparti városokba – közölte honlapján szerdán a horvát turisztikai minisztérium.

 

 

 

Damir Bajs miniszter bejelentette: mintegy 19 millió kunát szánnak arra, hogy a külföldi piacokon tovább népszerűsítsék a horvátországi turizmust, ennek érdekében több légitársasággal is szerződést kötöttek. Reményei szerint a megállapodásoknak köszönhetően az idén legalább 1,1 millió turista érkezik repülőgéppel Horvátországba, kétszer annyi, mint az elmúlt évben.

A repülős turizmus helyzetét optimistán látják a szakemberek is, a zágrábi repülőtér forgalma ugyanis az idei első negyedévben már 10 százalékkal növekedett. Tonci Peovic, a légikikötő igazgatója felidézte, hogy tavaly az összes horvátországi reptér utasforgalma 6 százalékkal növekedett, együttesen 5 milliónál több utast szállítva. Az idén további 5 százalékos forgalombővülést várnak a Horvátországba repülő 85 légitársaság jóvoltából.

A fiumei (Rijeka) turisztikai szervezet azt közölte: az új partnerek között szerepel a Ryanair, amely péntektől hetente kétszer indít járatot Fiume repülőteréről Londonba és Stockholmba. Szintén hamarosan felszállnak az Air Berlin gépei is, amelyek hetente 34 alkalommal közlekednek majd Fiuméból és Splitből német városokba.

 

 

Címkék: fapados légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr702825051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása