Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A francia polgári repülési hatóság törölte az induló és érkező járatok felét a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren, a fagyos időjárás miatt. A járatkorlátozás péntek délután egy óráig lesz érvényben. A törölt járatok között van két Budapestről induló és egy Párizsból Ferihegyre érkező járat is.

A francia repülési hatóság csütörtökön késő este jelentette be, hogy a fagyos időjárás miatt törölni kell a de Gaulle repülőtéren az induló és érkező járatok felét. A törlésekre azért volt szükség, mert a repülőtérnek nincsen elég jégtelenítő folyadéka, és nagyjából tíz perccel tovább tart minden egyes gép jégtelenítése - közölte a párizsi repülőtereket üzemelő cég. A francia közlekedésügyi miniszter közlése szerint a járattörlések miatt nagyjából kétezer utas rekedt csütörtök este a repülőtéren. A járattörlések péntek délután egy óráig vannak érvényben.
A törölt járatok között van a Budapestről reggel 7 óra 10 perckor, valamint a 12 óra 50 perckor induló párizsi járat, de a 9 óra 40 perces gép elindul a de Gaulle-ra - áll a ferihegyi repülőtér weboldalán. Törölték a de Gaulle-ról Budapestre induló egyetlen délelőtti járatot is, amely délben szállt volna le Ferihegyen.

Címkék: repülőtér légiközlekedés hóhelyzet törlés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr542536725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása