Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Idén március 27-én kezdődik és október 29-ig érvényes a nyári időszámítás, s a magyar fővárosba rendszeresen repülő légitársaságok immár hagyományosan az óraátállítással egy időben vezetik be nyári menetrendjüket. Az idei nyári szezonban is lesz bőven újdonság, többek közt amerikai és kanadai járatok indulnak Ferihegyről.

Az idei nyári menetrendi időszakban három új légitársaság is belép az Észak-Amerika és Közép-Európa közötti transzatlanti légipiacra, így a magyar főváros két hagyományos és egy charterfuvarozó közreműködésével ismét közvetlenül elérhető lesz az Egyesült Államokból, illetve Kanadából - írja a TTG magazin.

A oneworld légi szövetséghez tartozó, és jelenleg 40 ország 250 városába menetrend szerinti járatokat közlekedtető American Airlines Boeing B-767-300-as típusú gépe, április 6-án száll le először Ferihegyen. A nyári szezonban naponta közlekedő - az ugyancsak oneworld-tag Malévvel közös kód alatt üzemelő - járat helyi idő szerint 18.40-kor száll fel New York Kennedy (JFK) repülőtérről, és másnap 9.30-kor érkezik meg Budapestre. Ferihegyről 11.55-kor indul vissza, és ottani idő szerint 15.35-kor száll le.

A Malév és az American utasai viszonylag rövid átszállási idővel Európában 25, míg az Egyesült Államokban 35 célállomásra juthatnak el egymás járataival. A magyar nemzeti légitársaság elsősorban Kelet- és Délkelet-Európa felé kínál jó csatlakozásokat amerikai partnerének, s emellett ő végzi Ferihegyen a B-767-es földi kiszolgálását is. A Malévhez kapcsolódó hír még, hogy a légitársaság tíz év szünet után újra visszatér a katalán fővárosba, és március 27-től heti négy alkalommal (kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap) közvetlen járatot indít Barcelonába. A Malév korábbi partnere, a Delta Air Lines június elsejétől szintén New York JFK-ről repül Budapestre.

Folytatás

Címkék: budapest ferihegy repülőtér légitársaság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr332696882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása