Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Miután Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) korábban jóváhagyta az iPadek használatát a pilótafülkékben, a nagyobb kereskedelmi társaságok is felfedezték a tablet felhasználásának lehetőségét.


A Delta Air Lines - a világ második legnagyobb légitársasága – szeretné kipróbálni az iPad 2-t vagy más hasonló tabletet a pilótafülkéikben a következő negyedévben, mondta el a cég képviselője a Bloombergnek. A hír nem sokkal azután érkezett, hogy az FAA engedélyezte az Executive Jet Management nevű légitársaságnak egy teszt projekt során az iPad kipróbálását.
Az FAA már a múlt évtizedben elkezdte engedélyezni az elektronikus információkezelő műszerek és a számítógépek repülési célú alkalmazását, de a jelenlegi felszerelések nagyok és nehezek. Az Astronautics Corporation of America repülési számítógépe például közel 7 kg, míg az új iPad 2 súlya csak kb. 60 dkg.
Az FAA február 1-jén hagyta jóvá, hogy az Executive Jet Management iPadet használjon a pilótafülkékben. A cég központja Cincinnatiben van, és a milliárdos Warren Buffet a tulajdonosa. 250 járaton használták a Jeppesen cég iPadre írt térképeivel és kiegészítőivel. (A Jeppesen nyújtja a Boeing repüléstechnikai és grafikai hátterét).
Az engedély ugyan egyelőre csak a fent említett cégnek szól, de hamarosan hasonló módon a többi kereskedelmi légitársaság is megszerezheti az iPadhez szükséges engedélyt.
A Jeppesen tisztségviselői elmondták, hogy többek között azért is kezdték meg az iPadre írt repülési navigációs szoftver fejlesztését, mert azt maguk a pilóták is kérték. A vállalatnál elmondták, hogy hasonló szoftvert terveznek írni a Google Androidjára is.

Címkék: légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr462743816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása