Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Valamennyi afganisztáni légi társaságot kitiltotta az EU-ból a Bizottság, mivel azok nem felelnek meg a nemzetközi biztonsági előírásoknak.

A Bizottság ismét frissítette az EU légteréből kitiltott légi társaságok feketelistáját. Az aktualizált változat szerint biztonsági okokból az afganisztáni társaságok egyike sem működtethet járatokat az Unióban, de a lista kibővült egy kirgiz és egy gaboni céggel is.

Jelenleg 19 ország valamennyi légi fuvarozója – összesen 276 társaság – áll működési tilalom alatt az EU-ban. Ezek a következők: Afganisztán, Angola, Benin, Kongói Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK), Dzsibuti, Egyenlítői Guinea, Gabon (a három, korlátozások és feltételek mellett üzemelő fuvarozó kivételével), Indonézia, Kazahsztán (a korlátozások és feltételek mellett üzemelő egy fuvarozó kivételével), Kirgizisztán, Libéria, Mauritánia, Fülöp-szigetek, Sierra Leone, Sao Tome és Principe, Szudán, Szváziföld és Zambia.

A lista további négy egyéni légi fuvarozót is felsorol: Blue Wing Airlines (Suriname), Meridian Airways (Ghána), Siem reap Airways International (Kambodzsa) és Silverback Cargo Freighters (Ruanda)

Tíz légitársaság működése csak korlátozásokkal és meghatározott feltételek betartása mellett engedélyezett: Air Astana (Kazahsztán), Air Koryo (Koreai Népi Demokratikus Köztársaság), Airlift International (Ghána), Air Service Comores, Afrijet, Gabon Airlines, SN2AG (Gabon), Iran Air, TAAG Angolan Airlines és az Ukrainian Mediterranean Airlines (Ukrajna).

Címkék: biztonság légitársaság feketelista

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr512469544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása