Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Európa-szerte okoz fennakadást a havazás a légi közlekedésben, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: ilyenkor is kötelesek a légitársaságok az utasjogokra vonatkozó uniós rendeletet alkalmazni a járatok késése, törlése esetén.

A fogyasztóvédelmi szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében írta, hogy járattörlés esetén a légitársaság az érintett utasoknak köteles felajánlani a repülőjegy árának a vételár szerinti, hét napon belüli visszatérítését vagy javasolhatja az átfoglalást, valamint a legkorábbi eljutást a célállomáshoz.A havazás miatt a reptereken várakozó utasoknak a légitársaságok kötelesek segítséget felajánlani. Például az átfoglalt járatra való várakozás vagy a hosszabb késés alatt az étkezést és frissítőt díjmentesen kell biztosítani az utasoknak. Ezen kívül a légitársaságnak fel kell ajánlania díjmentesen két telefonhívást, telex- vagy faxüzenet, esetleg e-mail küldését. Egy- vagy többéjszakás ott-tartózkodás esetén a szállodai elhelyezést is biztosítania kell.

A fogyasztói központ kiemelte: vis maiornak minősül a járattörlés havazás és rossz időjárási körülmények miatt, ilyenkor a légitársaságok mentesülnek kártérítési kötelezettségük alól.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország azt tanácsolja, ha a légitársaság nem teljesíti kötelezettségét, érdemes az esetről jegyzőkönyvet felvetetni.

Címkék: légitársaság hóhelyzet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr772489341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása