Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Ismét meghibásodott a szerb kormány Learjet típusú kisrepülőgépe: csütörtök délelőtt a szerb miniszterelnökkel a fedélzetén a bolgár fővárosba induló gépnek tizenöt perccel a felszállás után vissza kellett térnie a belgrádi repülőtérre - jelentette a szerb tömegtájékoztatás.

Mirko Cvetkovic azért indult Szófiába, hogy bolgár hivatali partnerével, Bojko Boriszovval közösen felavassa a Tempo szerb hipermarketlánc első üzletét.

Nem ez az első eset, hogy gond van a szerb kormány "Learjet" típusú, 1991-es gyártmányú, ötüléses kisgépével. Nemrég szintén a szerb kormányfőnek és kíséretének azért kellett Prága helyett Karloy Varyban leszállnia, mert meghibásodott a repülőgép ködben való leszállást segítő berendezése.

A Learjet típusú gépeket a kanadai székhelyű Bombardier cég gyártja.

A szerb állami vezetés - Boris Tadic államfő, a miniszterelnök, a kormánytagok és a parlament elnöke - a Learjet mellett egy még régebbi - 30 éves - gépet használ, a francia Dassault cég gyártmányát, egy Falcon 50-est. A két szerb kormánygép komoly igénybevételnek van kitéve; idén az első fél évben összesen 380 órát töltöttek a levegőben.

Egy komolyabb, 19 üléses, tengerentúli utakra is használható kisgép, mint amilyen például a Falcon 900 típusú, 40 millió euróba is belekerülne - írta honlapján az RTS szerb közszolgálati tv.

Címkék: esemény learjet kormánygép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr142488583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása