Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Még mindig nem sikerült megtalálni a dagesztáni légitársaság Moszkvánál lezuhant repülőgépének egyik fekete dobozát, ami segíthetne a baleset okainak felderítésében. A Kommerszant nevű orosz napilap csütörtöki híradása szerint lehet, hogy a szerkezetet ellopták.

Az orosz hatóságok szerint a Tu-154-es két fekete dobozát már megtalálták - azokat, amelyek a repülési adatokat rögzítik. A harmadik adatrögzítőt nem találják, azt a szerkezetet, amely a pilóták és a földi személyzet, vagyis légiirányítók közti kommunikációt tartalmazza. Az orosz napilap szerint, ha a harmadik fekete dobozt továbbra sem találnák, akkor hamarosan büntetőeljárást indítanak az ügyben.

A Dagesztáni Légitársaság járata vasárnap a moszkvai Vnukovo repülőtérről szállt fel, az Észak-Kaukázusi köztársaság fővárosába, Mahacskalába tartott. A felszállás után azonban a gép négy hajtóművéből három meghibásodott, a pilóták ezért úgy döntöttek, hogy visszafordulnak az orosz fővárosba. A TU-154-es azonban már nem érte volna el Vnukovót, ezért a közelebbi, domogyedovói repülőtérre próbáltak leszállni. A landolást azonban elvétették, így a gép végül a leszállópálya betonján túl, egy mezőn állt meg és három darabra tört.

A gépet 1992-ben gyártották, és tavaly újították fel, így a dagesztáni légitársaság szerint kitűnő állapotban volt. A TU-154-es repülőket 1954-ben kezdték gyártani, a gépek a volt Szovjetunió büszkeségeinek számítottak.

Címkék: esemény tu154 feketedoboz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr832505484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása