Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A prágai repülőtér által meghirdetett versenyben a magyar légitársaság által üzemeltetett repülőgépek bizonyultak a leghalkabbnak.

A Malév gépei a turbólégcsavaros kategóriában neves német és osztrák légitársaságokat is megelőztek - olvasható a légitársaság közleményében. A Malév így 'The Quietest Airline 2010' (A legcsendesebb légitársaság 2010) díjat kapta a felmérést végző prágai légikikötő és a cseh főváros repülőtéri 6. kerületi vezetőitől.
A szervezők azért hirdették meg a versennyel ösztönöznék a légitársaságokat a környezetkímélő eljárások és technológiák alkalmazására.
A Malév 2008 végétől fokozatosan vezette be flottájába a gyors, költséghatékony, csendes és környezetbarát Bomabrdier Q400-as repülőgépeket. A flotta átalakításának köszönhetően mára a Malévnak két típusból álló, egyszerűen üzemeltethető és karbantartható gépparkja van, közte 18 darab, különleges zajcsökkentő technikával felszerelt Boeing 737 NG repülőgép és 4 darab, a regionális útvonalakat teljesítő Q400-as. Utóbbit modern hajtóművel és légcsavarral is elláttak.
Főleg utóbbi miatt sikerült elérni azt, hogy a légcsavar fordulatszámának csökkentésével a gépek is halkabbak lettek.
A repülőgéptípust az utasok számára különösen fontos zajcsökkentő berendezéssel is ellátták, mely segítségével olyannyira lecsökkennek a rezgés, hogy az ebből adódó zajok el sem jutnak az utastérbe.

Címkék: malév repülőtér légitársaság repülőgép q400

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr322519418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása