Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Egy amerikai bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte szerdán Abdul Kadir volt guyanai parlamenti képviselőt, a New York-i John F Kennedy repülőtéren tervezett merénylet miatt.

Egy amerikai bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte szerdán Abdul Kadir volt guyanai parlamenti képviselőt, a New York-i John F Kennedy repülőtéren tervezett merénylet miatt. A férfi, tettestársaival együtt a repülőtér üzemanyagtartályait és a kerozint szállító csőrendszert akarta felrobbantani. A vád szerint "elképzelhetetlen pusztítást" okozott volna a merénylet.

Abdul Kadir egykori guyanai parlamenti képviselőt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy Brooklynban ülésező szövetségi bíróság, miután augusztusban bűnösnek találta az ellene felhozott vádpontokban. Az amerikai igazságügyi minisztérium az ítélethozatal után közölte: Kadir és tettestársai a tervezett támadással "súlyos károkat okoztak volna a repülőtérnek valamint New York gazdaságának, és számos ember halálát okozták volna".
Kadirt és a repülőtér egyik volt rakodómunkását, a 67 éves Russel Defreitast augusztusban találta bűnösnek egy New York-i szövetségi bíróság. A JFK nemzetközi repülőtér elleni robbantásos merénylettel kapcsolatban még két embert gyanúsítanak. Egyikük korábban bűnösnek vallotta magát, míg a negyedik tárgyalását egészségügyi állapota miatt elhalasztották. Defreitas büntetéséről január 21-én döntenek.
Ha a tervet megvalósítják, és az egész repülőtér alatt végighúzódó üzemanyag-szállító csőrendszert sikerült volna berobbantaniuk, a láncreakciónak elképzelhetetlen következményei lehettek volna - közölte az ügyészség. A csoport tervéről akkor szereztek tudomást az amerikai hatóságok, amikor egy FBI-informátort próbáltak megnyerni ügyüknek.

Címkék: biztonság terror repülőtér jfk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr902519423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása