Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az elszámoltatási kormánybiztoshoz fordul Kaposvár a taszári repülőtér ügyében. Azt szeretnék, ha Budai Gyula kivizsgáltatná az elmúlt nyolc év kormányainak felelősségét a sikertelen hasznosításban. A somogyi megyeszékhely gyanúja szerint az egykor az amerikai hadsereg által használt bázisról sok minden eltűnt, felelős azonban nincs.

 

 

A taszári repülőteret 2005 végén zárták be. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő többször próbálta eladni, eredménytelenül. A kaposvári önkormányzat most Budai Gyula kormánybiztost kérte fel, hogy vizsgálja meg, kit terhel felelősség a bázis jelenlegi állapotáért. A városvezetés arra is kíváncsi, hogyan tűnhettek el a repülőtér beépítésére szánt anyagok, és hogy hol használták fel ezeket a berendezéseket. „Az elmúlt hat évben negyedévente jelentek meg nyilatkozatok a taszári repülőtér befektetőiről és sorsáról, és ezzel együtt azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években a taszári repülőtér romlik, nagyon sok mindent elloptak, őrző-védő szolgálatot alkalmaztak emellett, és eladtak belőle 32 hektárt azzal, hogy ott majd egy buszgyárat építenek. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi is történt valójában Taszáron – mondta a Hír TV-nek Szita Károly (Fidesz–KDNP), Kaposvár polgármestere.

A somogyi megyeszékhely vezetése szerint a repülőtérnek logisztikai központként nagy szerepe lehet a munkahelyteremtésben, az önkormányzat ezért korábban többször felajánlotta segítségét: egymilliárd forintot is adtak volna a hasznosításra. Ezt azonban akkor a szocialista miniszterelnöki megbízott elutasította.

Kolber István nem akart nyilatkozni a Hír TV-nek: „Nem zárkózom el, de tudom, milyen műsort akarnak önök ebből csinálni, úgyhogy köszönöm szépen” – reagált a televízió megkeresésére. Kolber a Somogyi Hírlapnak azt mondta, a térségben annyi a repülőtér, mint égen a csillag, de kevésnek a hasznosításáért tettek annyit, mint ő Taszárért. Egyébként áll az esetleges vizsgálat elé.

Címkék: repülőtér taszár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr822525945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása