Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A londoni Heathrow repülőtér vasárnap a havazás miatt nem fogad járatokat. Egyelőre nem tudni, hogy a korlátozás meddig marad érvényben. Járattörlést, illetve késést jelentettek Németország, Franciaország, Spanyolország, Hollandia, Belgium és Dánia repülőterei.

Az erős havazás és a jeges idő miatt nem fogad járatokat a londoni Heathrow repülőtér. Európa legforgalmasabb repteréről csak néhány gép száll fel vasárnap délelőtt. Egyelőre nem tudni, hogy a korlátozás meddig marad érvényben.

A londoni repterek közül a Gatwicken, a Lutonon és a Stansteden a hó eltakarítása után újra megnyitották a kifutópályákat, de járatokat törölhetnek, és késések várhatóak vasárnap. A hótorlaszok és a jég miatt számos közút járhatatlan Nagy-Britanniában. A szigetország meteorológiai szolgálata szerint Nagy-Britannia jelentős részén vasárnap is folytatódik a közlekedést bénító havazás és az extrém hideg.

A hóviharok és a fagypont alatti hőmérséklet miatt szerte Európában nem tudott közlekedni szombaton számos légi járat, járhatatlanná váltak vasútvonalak és közutak. Járattörlést, illetve késést jelentettek Németország, Franciaország, Spanyolország, Hollandia, Belgium és Dánia repülőterei.

A brüsszeli repülőtéren szombat este 3-4 ezer utas vesztegelt, mert számos tengerentúlról érkező járatot irányítottak oda más európai repülőtér helyett, este fél nyolcig csak a londoni légikikötők 16 gépet nem tudtak fogadni. De a brüsszeli repülőtér fogadókészsége is veszélyben van, mert szombat este Belgiumban is elkezdett havazni.

Címkék: london repülőtér légiközlekedés hóhelyzet törlés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr882525251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása