Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A lett légitársaság, airBaltic közel egynegyede az orosz üzletember, Sztanyiszlav Kovtun kezében van - erősítette meg a sajtóértesüléseket a vállalat szóvivője pénteken.

Kovtun bahamai bejegyzésű befektetési vállalata a légitársaság vezérigazgatója, Bertold Flick tulajdonában lévő részvények felét vásárolta meg 9,654 millió latért (13,6 millió euró). Flick 2009 elején a részvények 47,2 százalékával rendelkezett. Ezeket egy vállalatvezetői részvénykivásárlás keretében szerezte meg a korábbi társtulajdonos SAS-tól, 14 millió letért (19,7 millió euró).
A légitársaság akkor súlyos anyagi nehézségekkel küzdött és a csőd szélére került. Az akkori üzlet kapcsán a lett médiában több írás is foglalkozott azzal a kérdéssel, vajon a vezérigazgatónak honnan volt pénze a vállalat részvényeinek felvásárlása.

Címkék: légitársaság légiközlekedés airbaltic

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr342525993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása