Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Kismértékű, 1-1,5 százalékos utasszám növekedéssel zárhatja az idei évet a Ferihegyi repülőteret működtető Budapest Airport, viszont eközben a le-és felszállások száma csökkent. Jövőre 2-3 százalékos növekedés várható, amennyiben nem történik nagyobb megrázkódtatás a Malév háza táján - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.
A július-szeptemberi időszak az elmúlt évekhez képest is kiemelkedő volt idén Ferihegyen, akkor ugyanis 2,7 millió utas fordult meg. Még októberben is viszonylag jó volt a forgalom és bár november gyengébbre sikerült, még így is több utast szolgáltak ki, mint az előző év azonos hónapjában.
A Budapest Airport várakozásai szerint az idei évben 8,2 millió körül alakulhat az éves utasforgalom, viszont a reptér szempontjából negatív, hogy eközben a fel-és leszállások száma 4,3%-kal csökkenhet. A forgalomnövekedés 1-1,5 százalékos lehet 2009-hez képest, ami elmarad a nyugat-európai repülőterek forgalomnövekedésétől, ahol 3-6 százalékos dinamikákat lehetett látni. Jövőre 2-3 százalékos növekedéssel számol a Budapest Airport abban az esetben, ha "nem történik nagyobb megrázkódtatás a Malév háza táján" - nyilatkozta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.
Idén a növekedést elsősorban a diszkont légitársaságok biztosították, a Wizz Air 35%-os, az easyJet 47%-os növekedést ért el a forgalom tekintetében idén Ferihegyen, de például a Lufthansa is 27%-kal, a British Airways pedig közel 8%-kal tudta növelni forgalmát. Eközben viszont a Malév forgalma jelentősebb mértékben, 13%-kal esett vissza 2009-hez képest.

Címkék: budapest ferihegy repülőtér légiközlekedés ba

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr842533320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása