Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A légiközlekedés élénkülése csúcsokat hozott a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. tevékenységében: 2010-ben napi és havi forgalmi csúcsok dőltek meg a magyar légtérben.

 

Fehér Imre, a légiforgalmi szolgálat szóvivője, az MTI kérdésére elmondta: az idei év fordulópontot hozott a légi közlekedésben, mert a jelek arra mutatnak, hogy ismét talpra áll a légi ipar a gazdasági válság okozta visszaesés után.
A magyar légtérben 2010 augusztusa óta minden hónapban több repülőgép repült át mint 2008 azonos időszakában.
Augusztus elsején született meg a mindenkori napi rekord: azon a napon 3.255 gépet kezeltek a magyar légiforgalmi irányítók, ami 10,5 százalékos növekedés az eddigi legforgalmasabb naphoz, 2008. augusztus 2-ához képest. Októberben pedig a 47.880 átrepülő gép minden eddigi októberi forgalmat felülmúlt, és 8,2 százalékos növekedést jelentett az előző évekhez képest. Az előző évhez viszonyítva pedig októberben 2,6 százalékkal, novemberben pedig 4,3 százalékkal nőtt a fel- és leszálló repülőgépek száma.

A nyári hónapokban tapasztalt fellendülés később is tartósnak bizonyult. Tavasszal Európa szerte súlyos gondokat okozott az áprilisi vulkáni hamufelhő, ami a magyar légi forgalomban is éreztette hatását. Abban a hónapban az átrepülő gépek száma 31.778 volt, ami a 2009-es adatokhoz képest 12,3 százalékos visszaesést jelentett, de az érkező és induló forgalomban még jelentősebb, 17,9 százalékos csökkenést tapasztaltak. A visszaesését azonban ellensúlyozta az év többi hónapjának kiváló teljesítménye, így a HungaroControl teljesíti, sőt várhatóan túl is szárnyalja a 2010-re előirányzott 617 ezres repülőgépszámot.

 

Címkék: budapest ferihegy repülőtér légiközlekedés hungarocontrol légiirányítók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr252541640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása