Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Három ember meghalt, amikor kigyulladt egy Tu-134-es tipusú gép az észak-oroszországi Turgutban szombaton. A gép felszálláshoz készült, amikor lángba borult.

Háromra emelkedett a szombati oroszországi légibaleset halálos áldozatainak száma - jelentették az orosz hírügynökségek szombaton. Az Interfax szerint az egyik halott egy kisgyermek, míg az ITAR-TASSZ úgy tudja, hogy összesen 47 sérültje van a belföldi légijárat balesetének.
A Tupoljev-134-es 116 utassal és nyolc fős személyzettel éppen a kifutópályához közeledett, amikor lángba borult. "Sűrű fekete füst volt, és az emberek pánikba estek. Szó szerint egymás fején tapostak" - mondta Szergej Grigorjev, a népszerű orosz rockbanda, a Na-na énekese, aki maga is a gépen volt. Az orosz hatóságok szerint miután evakuálták az utasokat, robbanás is volt a gépen.
A gép teljesen kiégett a tűz miatt. Az ügyben bűnügyi vizsgálatot indítottak, hogy megállapítsák, megsértette-e valaki a légiközlekedés biztonsági előírásait. Igor Levitin orosz közlekedési miniszter szerint a szakértőknek egyelőre fogalmuk sincs, hogy mi okozta a tüzet.
Legutóbb december elején történt baleset egy utasszállító géppel Oroszországban. Akkor a moszkvai Domogyedovó reptéren tört három darabra egy repülő landolás közben két ember halálát, és 80 másik utas sérülését okozva.

Címkék: szerencsétlenség tu134 domogyedovo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr432553703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása