Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Nem várható gyors és átütő siker az orosz-magyar tárgyalásokon, amelyek januárban folytatódnak. Az amúgy is gyenge magyar tárgyalási pozíciót ugyanis tovább rontják a kormányzat átgondolatlan kijelentései és az orosz fél nemtetszését kiváltó intézkedései.

Leghamarabb előreláthatólag a Malév sorsáról jöhet létre megállapodás a felek között információink szerint. A legnehezebben pedig az orosz Szurgut olajcég Mol részvényeinek a megvásárlásáról és az új hosszú távú földgázszállítási szerződésről születhet majd egyezség.

Magyarország tárgyalási pozíciói nem túlzottan erősek Oroszországgal szemben, s ezt a helyzetet tovább rontják a kormányzat kommunikációs bakijai, illetve hibás intézkedései - nyilatkozta lapunknak Sz. Bíró Zoltán. Az Oroszország-szakértő szerint homály fedi, hogy a kabinet a kétoldalú egyeztetéseken pontosan mit is szeretne elérni. Az azonban látszik, hogy eddig sikertelenül folytak a megbeszélések. Ebben pedig szerepe lehet annak is, hogy a kormány tárgyalási taktikája mellett a
stílusa is hagy némi kívánnivalót maga után. A szakember úgy véli: leghamarabb - talán már a következő tárgyalási fordulón - a Malév ügyében születhet megállapodás. A magyar légitársaság helyzetének a rendezése ugyanis viszonylag egyszerű technikai, illetve pénzügyi kérdés.



Címkék: malév légitársaság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr32559216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása