Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Mire nem képes egy csésze kávé? El lehet vele például egy repülőt eredeti útiránytól téríteni. De mielőtt a Monty Python csoport, a málnát vészjóslóan suhogtató gyilkosára asszociálnánk, tisztázzuk: véletlen volt! A pilóta vagy csacsi mód kávézott, vagy egy helyre kis turbulencia közepette kortyolgatta a fekete levest.

A pilóta kiömlött kávéja idézett elő véletlenül gépeltérítési riasztást a United Airlines hétfő esti, Chicagóból Frankfurtba tartó járatáról, amely így Kanadában szállt le. A United 940-es járatát Torontóba irányították, miután vészjelzéseket, köztük 7500-as kódot küldött a gép. Értesítették a kanadai védelmi minisztériumot is, ám a légitársaság repülésirányítóinak közreműködésével a járat személyzete azt igazolta vissza, hogy csupán kommunikációs probléma volt, nem gépeltérítés.A Transport Canada weboldalán olvasható jelentés szerint az amerikai szövetségi repülésügyi hatóság, az FAA jelezte, hogy a légitársaság a téves riasztást a pilótának a repülőgép rádiókészülékébe borult kávéjával magyarázta. A malőr után a pilóta úgy döntött, inkább irányt változtat, mint hibás kommunikációs rendszerrel szeli át az Atlanti-óceánt.A Boeing 777-es fedélzetén 241 utas és 14 fős személyzet tartózkodott, akiket a légitársaság egy másik géppel visszavitt Chicagóba, és éjszakára szállodában helyzete el őket.

Címkék: biztonság esemény bulvár légitársaság boeing777

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr762566881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása