Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Csaknem 6 százalékkal növekedett a horvátországi repülőtereken megfordult utasok száma tavaly, az áruforgalom azonban több mint ötödével csökkent az előző évhez képest – derül ki a horvát polgári repülési ügynökség honlapján megjelent adatokból.
A nemzetközi forgalomban is üzemelő kilenc horvát repülőteret majdnem 5,2 millió utas vette igénybe 2010-ben. Legnagyobb mértékben a zárai (Zadar) leszállóhely forgalma növekedett, ahol 30,1 százalékkal többen, majdnem 255 ezren fordultak meg.


Több mint 13 százalékkal, csaknem 1,3 millióra nőtt a dubrovniki, csaknem 10 százalékkal, 1,2 millióra a spliti reptér utasainak száma. Zágrábban, ahol tavaly majdnem 2,1 millióan fordultak meg, félszázalékos növekedést regisztráltak.

Kisebb mértékben nőtt a pulai és az eszéki reptér forgalma is, az előbbié 314 ezerre, az utóbbié csaknem 21 ezerre. Brac-sziget, valamint Fiume (Rijeka) és Mali Losinj repülőterén azonban 10 és 50 százalék közötti visszaesést mutatnak a statisztikák.

Az áruforgalom összességében 21,5 százalékos csökkenést mutat Zágráb, Split, Dubrovnik, Pula és Zára légi kikötőiben, ahol együttesen nem egészen 9,3 ezer tonna árut rakodtak át. A forgalom túlnyomó többségét adó fővárosi repülőtéren 8,2 ezer tonna volt a forgalom, 19 százalékkal kevesebb a 2009. évi összesítésnél.

Címkék: repülőtér légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr662587834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása