Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Második nagy nemzetközi repülőterének megépítésére készül a kínai főváros, a becslések szerint 15 milliárd dolláros beruházás az idén kezdődik meg – derül ki a China Daily (CD) című angol nyelvű napilap szerdai számából.

A beszámoló szerint a jelenlegi – évi közel 74 milliós utasforgalmat lebonyolító – repülőtér tehermentesítését szolgálja majd a legkevesebb évi 60 milliós kapacitásúra tervezett új reptér.
A pekingi nemzetközi légikikötő a világon a második legnagyobb, és vélhetőleg 2015-re eléri kapacitásának csúcsát, a 76 millió utast évente. A helyzet sürgető, a beruházás elindítását a szakemberek már egy évvel korábbra várták. „Ma már Pekingben lehetetlen új járatokat indítani, annyira szoros a napi menetrend” – hangoztatta Li Csia-hsziang (Li Jiaxiang), a kínai polgári légügyi hivatal (CAAC) vezetője a CD-nek.
Li szerint már minden előkészületet megtettek, csupán az államtanács jóváhagyására várnak. A beruházás összegét legalább százmilliárd jüanra (15 milliárd dollár) teszik. Helyét még hivatalosan nem közölték, de korábbi híradások a déli városrészhez tartozó Tahszinget (Daxing) említették. A főváros második repülőtere egy a 11-ből, amelyet a CAAC 2011-ben építtetni tervez.

Címkék: peking repülőtér légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr562587842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása