Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az amerikai repülőgépgyártó bejelentette, hogy a napokban megkezdték az ezredik B 767-es összeszerelését. A kéthajtóműves, szélestörzsű gép a Boeing everetti gyárában készül, ugyanakkor ezen a gyártósoron ez lesz az utolsó 767-es, ami elkészülhet, mivel a gyártási munkálatokat a jövőben már egy másik állomáson fogják végezni.

A Boeingnél mindössze egy típus szárnyalta túl a 767-es program eddig teljesítményét, ez pedig nem más, mint a 747-es. Ebből a típusból napjainkig több mint 1400 darabot adtak át a megrendelők részére. Az eddig beérkezett megrendelésállományt figyelembe véve azonban a Boeing 777-es programja is előkelő helyen szerepel, hiszen napjainkig – hasonlóképpen a rivális Airbus A330-ashoz – ezekre a típusokra is több mint 1000 megrendelést regisztrálhatott már a gyártó. A most készülő ezredik 767-es utasszállító -300ER változatú, leendő üzemeltetője pedig a japán All Nippon Airways légitársaság lesz.

Címkék: boeing repülőgép légiközlekedés boeing767

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr162587832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása