Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az orosz felelősség taglalását hiányolja Lengyelország a lezuhant elnöki gépről szóló jelentésből.


Hiányolja a lengyel kormány a Lech Kaczynski lengyel államfőt és kíséretét szállító repülő tavalyi katasztrófájával kapcsolatos orosz jelentésben az orosz felelősség elemzését, jelentette ki Pawel Gras. A lengyel kormányszóvivő szerint így kormánya egy dokumentumot készít, amelyben aggodalmát fejezi ki az orosz eljárással, illetve azzal kapcsolatban, hogy Moszkva nem teljesítette a Chicagói Konvenció előírásait.

Emlékeztetőül: december közepén a lengyel kormányfő is azt mondta, hogy az oroszokat mulasztások terhelik a nemzetközi polgári repülést szabályozó chicagói egyezmény alapján rájuk háruló kötelezettségeik teljesítésében. De sem a miniszterelnök, sem most a kormányszóvivő nem mondta meg, hogy Varsón mit kifogásol konkrétan. Mindenesetre ha Varsó nem kap választ a jelentés véleményezésére, akkor a kormányközi polgári légügyi hatóságokhoz fordul - jelentette be Pawel Gras.

A lengyel elnök különgépének tavalyi katasztrófáját vizsgáló orosz bizottság múlt szerdán adta át végső jelentését a moszkvai lengyel nagykövetségnek. A jelentésben egyebek mellett az szerepel, hogy több magas rangú lengyel vezető a különgép pilótafülkéjében tartózkodott, és nyomást gyakoroltak a pilótákra, akik végül figyelmen kívül hagyták az orosz légiirányítás javaslatát, hogy a rossz időjárás miatt ne Szmolenszkben, hanem másutt szálljanak le. A jelentésben az is szerepel, hogy alkoholt találtak a lengyel légierő parancsnokának vérében. Andrzej Blasik tábornok is a pilótafülkében volt, amikor a repülő lezuhant 2010. április 10-én az orosz városnál.
 

Címkék: légiközlekedés szerencsétlenség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr452589492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása