Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Két repülőteret is ideiglenesen lezártak csütörtök hajnalban, New Yorkban, ahol a városi közlekedési szolgáltatások nagy része akadozik a hóviharok miatt.

A szélsőséges időjárás az Egyesült Államok egész keleti partját megbénította, fennakadásokat okozva a légi és földi közlekedésben. A nehézségek miatt Barack Obama elnök is csak késve érkezhetett meg egynapos wisconsini látogatásáról csütörtök hajnalban a washingtoni Fehér Házba.
A New York-i John F. Kennedy repülőteret és a New Jersey-i Newark repülőteret nem sokkal éjfél után zárták le, miután a hóvihar mintegy 30 centiméternyi havat hozott a térségbe. A légi kikötőket néhány órával később megnyitották, ám folyamatosak a késések. Hasonló helyzetet teremtett a havazás a Washingtontól Bostonig tartó területen: a fővárosban szintén le kellett zárni egy időre a Dulles és a Reagen repülőtereket. Washington környékén több mint 420 ezer ember maradt áram nélkül az éjszakai vihar miatt, reggel pedig nem tudott elindulni a vasúti- és buszjáratok többsége.

A ritka, villámlásokkal kísért hóvihar az ötödik nagyobb havazás volt az elmúlt néhány hétben az Egyesült Államok észak-keleti partvidékén. A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat (NWS) helyi idő szerint szerda este viharriasztást adott ki a Washington-Boston korridorra, ami csütörtök délelőttig volt érvényben. A figyelmeztetés értelmében csak azoknak ajánlották az útra kelést, akiknek halaszthatatlan dolguk volt. Ám őket is arra szólították fel, hogy szerelkezzenek fel meleg ruhával, valamint enni- és innivalóval arra az esetre, ha elakadnának a hóban a járművükkel.

Címkék: repülőtér légiközlekedés hóhelyzet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr72619371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása