Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Az Európai Bizottság alelnöke és közlekedési biztosa, Siim Kallas megbeszélést folytatott a legnagyobb nyugat-európai légikikötők vezérigazgatóival arról, hogyan lehetne a jövőben megakadályozni a hóesés miatti, hosszabb-rövidebb ideig tartó repülőtér bezárásokat.


Mint ismeretes, az elmúlt év végén Nyugat-Európában napokra megbénult vagy akadozott a légiközlekedés, de az időjárás nem kímélte a kontinens keleti régióit sem. A legsúlyosabb helyzet éppen Európa legforgalmasabb repülőterén, London Heathrow-n alakult ki, ahol az „átlagos” 6 cm helyett 16 cm hó esett, amivel a földi személyzet csak nagy nehézségekkel tudott megbirkózni.

A tárgyalás alkalmával Kallas ismertette a meghívottakkal az unió készülő „Repülőtér Csomag” elnevezésű intézkedési tervét, melyet jóváhagyás után, még az idei év első felében ki szeretnének adni. A közlekedési biztos ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, a tavaly tavasszal történt vulkánkitörést senki nem tudta volna megjósolni, de azt tudomásul kell venni, hogy az európai kontinensen négy évszak váltja egymást, ezért minden évben eljön a tél is. Ez pedig azt jelenti, hogy a repülőtereknek megfelelően fel kell készülniük a várható szélsőséges időjárási helyzetekre is. Kallas azt javasolta a repülőtéri vezetőknek, hogy készítsenek egy egységes cselekvési tervet a hóhelyzet kezelésére, alakítsanak ki szorosabb kooperációt egymással, illetve a földi és légi személyzetek között, és erősítsék meg az utasok tájékoztatását és kiszolgálását végző repülőtéri részlegeket.

Címkék: repülőtér légiközlekedés hóhelyzet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr82619365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása