Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Veszteséggel zárta 2010 negyedik negyedévét a Ryanair, a társaság vezérigazgatója, Michael O’Leary ugyanakkor megerősítette folyó pénzügyi évére vonatkozó várakozásait. Az ír diszkont légitársaság bevételei kétszámjegyű ütemben emelkedtek, ugyanakkor a kedvezőtlen időjárás és az európai sztrájkok nem várt járattörléseket eredményeztek.

 

 

22%-kal növekedtek 2010 negyedik negyedévében a Ryanair bevételei az előző év azonos időszakához viszonyítva, ami részben az utasforgalom növekedésének, részben pedig a jegyárak emelkedésének volt köszönhető. Az év utolsó három hónapjában 6%-kal szállított több utast az ír diszkont légitársaság, az átlagos jegyárak pedig 15%-kal növekedtek a cégnél.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary szerint a vállalat jó úton haladt ahhoz, hogy célkitűzésének megfelelően nullszaldós negyedévet zárjon, viszont a kedvezőtlen időjárás és a légiirányítók sztrájkja, amelyet Európa több országában is tapasztalni lehetett, váratlan járattörléseket eredményezett. A negyedévben a légitársaság által törölt járatok száma megduplázódott, közel 3000 járatot volt kénytelen törölni.

Az olajár emelkedése is jelentős költségnövekedést okozott a cégnek, a vállalat üzemanyagköltségei 37%-kal emelkedtek a negyedévben év/év alapon, ami negatív, hiszen a légitársaságok költségstruktúrájában igen nagy súlya van az üzemanyagnak. A Ryanair összesen 284 millió eurót költött üzemanyagra a negyedik negyedévben, ehhez képest a bevételek 746 millió eurót tettek ki.

A menedzsment ennek ellenére megerősítette folyó pénzügyi évére vonatkozó várakozásait, miszerint március végén záruló évében nettó eredménye 380 és 400 millió euró között lehet, sőt, a vezető szerint a sáv felső határán alakulhat. A Ryanair részvényei 3%-os pluszban nyitották a kereskedést ma a londoni tőzsdén.

 

Címkék: ryanair fapados légitársaság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr492627304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása