Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

A légiutas-kísérők azért vannak, hogy könnyebbé tegyék a repülésünket, kényelmesebbé az utazást, és hogy megnyugtassanak, ha félünk. De néha ennél többet is kérnek tőlük.

Évről évre összeállítják a légitársaságok a legkülönösebb utaskívánságokat, amelyekkel valaha találkoztak. A Virgin Atlantic járatain is bőven akad bizarr kérés, ezekből szemezgetünk most.
A leggyakrabban elhangzó mondat a légitársaság járatain a következő: „Kinyitná az ablakot, kérem?” Az utaskísérők ezen már szinte meg sem lepődnek, bár hozzáteszik, hogy néha bizony nehéz megmagyarázni, miért nincs kilincs az ablakokon és miért nem ajánlott kinyitni azokat úgy 35 ezer láb (10,5 km) magasságban.
Mások a hangos motorzajra panaszkodnak, ők azt szeretnék elérni, ha a stewardesek valami módon lejjebb tekernék a hangerőt, de olyan is akadt, aki a kapitánynak üzente, hogy állítsa meg a légörvények keltette rángatást. Nehéz megmagyarázni az utasoknak, hogy ha mosdó van, akkor zuhanyzó miért nincs a gépen, mindenesetre volt, aki az utazása alatt így szeretett volna felfrissülni, a kevésbé tisztaságmániások meg beérnék egy masszázzsal is. Az abszolút önzetlenek pedig nem maguknak, hanem kedvenc Barbie babájuknak rendelnék meg ezt az amúgy nem létező extra szolgáltatást.
Az egyik légikisasszony készségesen segített megkeresni az utas elgurult üvegszemét, de az értelmetlen kérdések toplistájába azok az utasok is bekerültek, akik némiképp túlbecsülték a repülők méretét.
Egy anyuka például úgy gondolta, teljesen helyénvaló kérés, hogy gyermekét a hosszú út alatt vigyék a játszószobába, egy másik utas pedig úgy vélte, az éttermek olyan mértékben ellepték már a világot, hogy teljesen normális dolog feltételezni, hogy a gépen McDonalds éttermet is talál.

Címkék: légiközlekedés stewardess

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr602632234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása