Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Sorban érkeznek Budapestre az új légitársaságok és járatok: csak 2011 első fél évében hat új járat nyílik a Ferihegyi reptéren, és folyamatosak az egyeztetések további légicégek hazánkba vonzásáról.

Tegnap jelentették be hivatalosan, hogy 2011. április 6-tól napi járatot indít New York JFK és Budapest Ferihegy között székmegosztási megállapodás keretében az American Airlines (AA) és a Malév. Kurt Stache, az AA nemzetközi alelnöke elmondta, a téli menetrendben heti négyre szűkítik a járatszámot, majd 2012 tavaszától ismét napi járatot üzemeltetnek. Az alelnök szerint „nem férhet kétség” ahhoz, hogy meg tudják tölteni a repülőgépeiket, erre utalnak az előfoglalási adatok is.

Január 17-e óta heti négy alkalommal közlekedik az „ötcsillagos légitársaságnak” aposztrofált Qatar Airways járata Budapest és Doha között, szeptembertől pedig napi egyre sűrűsödhet a járatszám. Ez év tavaszán ezek mellett számos új légitársaság érkezik Budapestre vagy sűríti a járatainak számát.

Címkék: budapest ferihegy repülőtér légitársaság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr622648700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása