Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Sikeresen alakult 2011 első hónapja a Budapest Airport számára: az előző év hasonló időszakához képest idén januárban több mint 6%-kal több utast regisztrált a repülőtér.

Az egyre újabb légitársaságok érkezésének és az európai légiközlekedés fellendülésének köszönhetően a kedvező tendencia várhatóan az év további részében is folytatódik - derült ki a Budapest Airport közleményéből.

A diszkont légitársaságok által használt 1-es Terminálon 18,4%-kal, a 2A Terminálon pedig 3%-kal több utas fordult az év első hónapjában, miközben a 2B Terminál forgalma minimálisan, 0,8%-kal csökkent. A repülőtér forgalmának 67%-át adták a hagyományos (full service) légitársaságok, a fapados cégek szállították az utasok 30%-át és 2,8 % volt a charter utasok aránya. A diszkont légitársaságok jelentik a forgalomnövekedés igazi motorját: ez a szektor 17,2 %-kal több utast szállított idén, mint egy éve.

Címkék: budapest ferihegy repülőtér légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr382671476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása