Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Összgazdasági szinten is jelentős, majdnem félmilliárd eurós beruházás hiúsulhat meg Vas megyében.

Nem kapta meg ugyanis a végleges jóváhagyást a kormány részéről a Vát és Porpác térségébe tervezett Savaria repülőtér. A 2009 végén kiemelt projekt minősítést is elnyerő – és ezt a kormányváltás után is megtartó – beruházást a kínai hátterű SIA-Port Kft. jegyezte, de az ázsiai gazdaság kormánya is támogatta az ügyet. Főként teherszállításra szakosodott volna a légikikötő, közvetlenül több száz, közvetve akár kétezer munkahelyet is teremthetett volna a térségben a rá kapcsolódó logisztikai központokkal együtt.

A SIA-Port Kft. ügyvezető igazgatója, Barta Balázs által jegyzett nyilatkozat szerint a vállalkozás 2005 óta dolgozik a vát–porpáci nemzetközi légikikötő és az ahhoz kapcsolódó logisztikai központ létrehozásán. Az elmúlt években mindent megtettek a beruházás sikeréért, azonban a lehetőségeik határához értek, többet nem tudnak tenni a repülőtéri projekt megvalósulásért – áll a tegnapi közleményben, amely szerint eddig mind a döntéshozók, mind a lakosság részéről támogatást élvezett a projekt.

Címkék: repülőtér

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr652669753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása