Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Már nem repülhetünk a fedélzetén és a repülőtereken sem láthatjuk a híres kék-fehér logót, de a polgári repülés kezdetén a csillogást és az eleganciát megtestesítő légitársaság neve a mai napig él és divatosabb, mint valaha. Ruhákon, táskákon láthatjuk a Pan Am logóját, mozifilm is készült már róla, most pedig egy tévésorozatot készítenek a legendás légitársaság utaskísérőiről.

A Pan American Airways, vagy ahogy mindenki ismerte, a Pan Am már évekkel ezelőtt csődbe jutott, a légitársaság nimbusza mégis tovább él. Az amerikai ABC tévécsatorna most sorozatot készít a Pan Am utaskísérőiről. A film a 60-as években játszódik majd és bár a szereplők kitalált személyek, a film készítői egykori Pan Am dolgozók segítségét kérték a megformálásukhoz. A sorozat producere, Nancy Hult Ganis maga is a Pan Am-nél dolgozott utaskísérőként. A készülő sorozat a tervek szerint idén ősszel debütál majd az ABC-n és a Hollywood Reporter információi szerint az egyik főszerepet Christina Ricci játssza majd.

Ez volt a legjobb időszak az életemben, izgalmas és érdekes volt a munkám - mondta Ganis a CNN-nek. A producer Pan Am-es karrierje véletlenül kezdődött 1968-ban, amikor az utcán sétálva meglátott egy utaskísérői álláshirdetést az egyik Pan Am-iroda kirakatában. A kiválasztásnál fontos volt a jelentkezők kinézete, de mivel a légitársaság kizárólag nemzetközi útvonalakon repült, a több száz jelentkező közül olyan hölgyeket kerestek, akik beszélnek valamilyen idegen nyelvet és képesek arra, hogy a légitársaság követei legyenek külföldön. Ganis az interjú után néhány héttel megkapta az állást és Miamiban kellett munkára jelentkeznie.

Folytatás

Címkék: légitársaság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr82707199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása