Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Növekszik a Budapest centrum és a Ferihegyi repülőtér között közlekedő menetrend szerinti autóbusz járaton utazók száma, és havonta eléri a 2.000-2.500 utast - mondta Nedeczky Tibor, a járatot üzemeltető Weekendbus Zrt. ügyvezetője.


Magyarország EU-elnöksége alatt forgalomba állított járaton az utazók 70 százaléka magyar, 30 százaléka külföldi utas. Nedeczky Tibor szerint az utasok számának folyamatos bővülése is azt mutatja, hogy szükség van közvetlen menetrend szerint közlekedő autóbusz járatra a város centruma és a repülőtér között.
Az ügyvezető elmondta, hogy egyelőre még nem jövedelmező a vonalon közlekedő négy minőségi színvonalat képviselő autóbusz üzemeltetése, de a kihasználtság növekedése alapján a fél év végén akár már nyereséget is hozhat a közlekedési alternatívát adó járat.
A Weekendbus Zrt. ügyvezetője szerint az EU-elnökség után is érdemes közlekedtetni főváros centruma és a repülőtér között menetrendszerinti járatot, amelynek a megállóit a Budapest Airporttal közösen kellene úgy meghatározni, hogy az utasok számára minél inkább elérhető legyen.
A Weekendbus autóbuszos személyszállító társaság húsz éve alakult, és jelenleg is két magyar magánszemély tulajdonában van.
Az 50 autóbusszal rendelkező társaság évek óta a Volánbusz Zrt. alvállalkozójaként 18 járaton szállítja az utasokat, köztük a Budapest-Bécs között, önkormányzat és a közlekedési szaktárca megbízásából Pest megyében 10 járatot üzemeltet alanyi jogon. A közszolgáltatás mellett tevékenységének 10-15 százalékát a szabadáras üzletágban végzi.
A társaság tavaly mintegy 700 millió forint bevételt ért el, amely azonos az előző évivel, évente 0,5-1 százalékos nyereséget érnek el.

Címkék: ferihegy repülőtér

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr292709096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása