Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Magyarország számára rendkívül fontos, hogy szakmai intézményei kiváló kapcsolatokat ápoljanak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséggel, az élénk információáramlás alapozhatja meg a legjobb nemzetközi gyakorlatok átültetését a hazai működésbe - hangsúlyozta Schváb Zoltánt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkárát idézve a tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.


A helyettes államtitkár, aki a HungaroControl Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) felsővezetőivel folytatott megbeszélést 2011. március 3-án, Budapesten. A Patrick Goudou ügyvezető igazgató által vezetett küldöttség a csütörtök-pénteki magas szintű uniós légiközlekedési konferencia alkalmából kereste fel a magyar légiforgalmi szolgáltatót.

A mostani vizit közvetlen előzménye a HungaroControl Zrt. és a Közlekedésbiztonsági Szervezet közös delegációjának az EASA kölni központjában tett februári látogatása volt. Akkor elsősorban a légiforgalmi irányítási terület szabályozásával, az Európai Repülésbiztonsági Program és Terv készítésével foglalkozó szakemberekkel tárgyalt a magyar delegáció.

Az EASA 2003-ban kezdte meg működését. A légi forgalom növekedésével európai szintű közös kezdeményezésre volt szükség, a légi közlekedés biztonságának és fenntarthatóságának megőrzésére. Míg az operatív feladatok nagy részét továbbra is a nemzeti hatóságok látják el, az ügynökség a közös európai biztonsági és környezetvédelmi szabályok kidolgozásával foglalkozik. A szabványok alkalmazását a tagállamokban végrehajtott ellenőrzések segítségével követi nyomon, és a szükséges szakértelem, kutatási eredmények megosztásával, képzéssel segíti.

Címkék: biztonság légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr742709098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása