Hirdetés

Hírek a repülés világából

A repüléssel kapcsolatos cikkek gyűjteménye 2010. november 21-től.

Friss topikok

Reklám

Hirdetés

Ázsia gyorsan növekvő középosztályának utazási igénye lesz az új repülőgépek iránti világkereslet elsődleges mozgatója a következő 20 évben, valamint ez segíti majd Ázsiát abban is, hogy Észak-Amerikát és Európát megelőzve a világ legnagyobb légi szállítási piacává váljon - jósolja az Airbus.

Az európai repülőgépgyártó szerint az ázsiai-csendes óceáni térségbe irányul majd a globális utasszállító repülőgép-eladások harmada a következő két évtizedben, a megelőző húsz év egynegyedes arányával szemben.2029-ig - 1,2 ezer milliárd dollár értékben - 8.560 utasszállító repülőgépet szállítanak ki Ázsiában.Az Airbus szeretné fenntartani 50 százalék körüli globális piaci részesedését.Az ázsiai légitársaságok az idén 5,8 százalékos utasszám növekedést várnak, a teherszállítást évi 7 százalékos bővülésére számítanak.A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) szerint Ázsia a 2009-2014 időszakra globálisan várható 800 milliós utasszám növekedés 45 százalékát adja majd.

Címkék: airbus légiközlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repuleshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr182719548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása